Doorgesluisd 3

Noorderlink Award voor Albert Brouwer

Donderdag 20 september vond in Leeuwarden het evenement 'Noorderlinkdagen 2018' plaats. De dag stond in het teken van Werkgeluk. Tijdens de dag werd de Noorderlink Award uitgereikt aan het meest inspirerende werkgeluk-initiatief. Albert Brouwer, begeleider bij De Zijlen, won de award! Op dinsdag 30 oktober reikte Sita Mik, projectleider van de Noorderlinkdagen, de award uit aan bestuurder Annet van Zuijlen en Albert Brouwer. Albert ontving tevens een bloemetje en een bijzondere kruk van Noorderlink. De award staat in het Zijlhuis en gaat daarna naar woonlocatie Synagogeplein in Leek waar Albert begeleider is.

Geslaagd Werkfestival

De Zijlen stond op 31 oktober op het Werkfestival in Groningen, de grootste banenbeurs van het Noorden. Naast een stand op het zorgplein trokken we veel publiek met onze 'sweeper'. Bij de sweeper vertelden weerbaarheidstrainers over werken bij De Zijlen en wat nodig is om goed je werk te kunnen doen. Ze testen op ludieke wijze of geïnteresseerden stevig in hun schoenen stonden. De dag was een groot succes! Er waren veel belangstellenden voor een baan bij De Zijlen. Ook waren veel mensen geïnteresseerd in werkend leren bij De Zijlen.

De Zijlen doet mee aan landelijke campagne #ikZorg

Op 1 november 2018 ging de landelijke campagne ‘Ik Zorg’ van start om de komende jaren nieuwe medewerkers te werven voor de sector Zorg en Welzijn. Ook De Zijlen zet zich in voor deze campagne. Vijf van onze medewerkers uit Musselkanaal vertellen wat hun functie inhoudt en waarom zij gekozen hebben voor een baan in de zorg- en welzijnsector. Met Ik Zorg laten meer dan zeshonderd professionals door heel het land zien, voelen en ervaren hoe divers, breed en betekenisvol ons werk is. Hun verhalen staan centraal in de landelijke publiekscampagne #ikZorg en op de website www.ontdekdezorg.nl. Met de slogan 'IK ZORG' vertellen ze waar ze trots op zijn en wat ze willen dat anderen weten over werken in zorg en welzijn. Op de foto: Niels Kruize, John Wiegers, Hilda Mulder, Derk de Jonge en Annelies Oude Voshaar.

Blije gezichten tijdens de 29ste Sintmarun

Zaterdag 29 september vond de 29e Sintmarun plaats. Meer dan zestig zijspancombinaties uit heel Nederland kwamen naar Tolbert. Mensen met een verstandelijke beperking keken al weken naar ze uit. Eindelijk was het zover, mee met de zijspan in het ‘bakkie’! De rit ging dit keer naar Garnwerd. Na een heerlijke lunch reed iedereen met een stralende zon weer richting Tolbert. De run is uniek omdat die is bestemd voor mensen met een ernstige meervoudige beperking, voor wie het niet zo vanzelfsprekend is om er op uit te gaan. Niets is teveel. Moet je met een tillift in het ‘bakkie’? Geen probleem, het kan dankzij de inzet van heel veel vrijwilligers met expertise.

Genieten van Belevenistheater

Zondag 18 november hebben cliënten kunnen genieten van de voorstelling De Spiegel. Dankzij crowdfunding kon Belevenistheater De Lachende Zon dit de cliënten laten ervaren. Alle mensen die een donatie hebben gegeven: BEDANKT! Cliënten, ouders, verwanten, vrijwilligers en begeleiders hebben genoten.

De Zijlen draagt zijn steentje bij aan ‘Samen Uit Leek’ evenement

Zaterdag 3 november 2018 was er het evenement ‘Samen uit Leek’ als afscheid van de gemeente Leek, de gemeente die verder gaat met andere gemeenten onder de naam Westerkwartier. De Burgemeester van Leek heeft De Zijlen gevraagd spulletjes van de gemeente te verkopen voor het goede doel. Dit doel is de te bouwen brug over de Tolbertervaart. Deze brug zorgt voor een veilige verbinding tussen werklocatie De Vaart en de nieuwe woonlocatie De Fender aan de Tolbertervaart. De actie heeft 7500 euro opgeleverd. De gemeente Leek heeft tijdens haar laatste raadsvergadering de cheque uitgereikt aan bestuurder Eric Zwennis.

Samenwerking Ilmarinen en De Zijlen

De Zijlen en Ilmarinen werken al een aantal jaren samen, onder andere op het gebied van salarisadministratie, financiële administratie en personeelswerk. Beide organisaties zijn hier zeer tevreden over. De komende tijd gaan beide organisaties in gesprek over intensivering en verduurzaming van de samenwerking. Hoe die samenwerking er precies uit gaat zien staat nog niet vast. Dat zoeken ze de komende tijd uit, onder meer samen met medewerkers en ouders/vertegenwoordigers.

Succesvolle Westerkwartier Marathon

Op 6 oktober 2018 vond de Westerkwartier Marathon plaats. Honderden aanmeldingen en schitterend weer! Het was een prachtige dag waar een groot team van De Zijlen aan meedeed. De Westerkwartier Marathon is een sportief en feestelijk evenement georganiseerd door de vier Westerkwartiergemeenten. Deze gemeenten fuseren per 1 januari 2019 en met dit evenement willen ze een letterlijke verbinding aanbrengen tussen de inwoners van deze gemeenten. In de vijf start- en finishplaatsen was muziek en onderweg viel er van alles te beleven.