Doorgesluisd 2

Prachtige gezamenlijke prestatie!

De 4mijl4you – wandelend, fietsend of rennend van Haren naar Groningen - was zaterdagavond 13 oktober weer een groot feest! De Zijlen deed mee met 190 deelnemers! Om 20.30 uur was de start in Haren en rond 22.00 uur mocht iedereen een medaille in ontvangst nemen op de Vismarkt in de stad Groningen. Het was een prachtige prestatie van iedereen. Na afloop riepen veel deelnemers: volgend jaar weer! Op zondag 14 oktober deden zeven teams van De Zijlen mee aan de 4 mijl van Groningen. Hetzelfde parcours maar dan hardlopen. Ook zij hebben een topprestatie geleverd!

Wil je meedoen met het nieuwe programma van Johnny de Mol?

Na de tv-programma’s ‘Down met Johnny’, ‘SynDROOM’ en ‘Hotel SynDROOM’ komt Johnny de Mol in 2019 terug met een nieuw programma op SBS6. In dit programma verzamelt hij de dromen van mensen met een verstandelijke beperking die ze hebben voor iemand anders. Johnny helpt ze vervolgens om een familielid, geliefde, begeleider, vriend(in) of wie dan ook de verrassing van hun leven te bezorgen. De dromen mogen dus van mensen met en zonder beperking zijn, mits er maar een mooi - grappig of emotioneel - verhaal achter schuil gaat. Bijvoorbeeld: Droomt je oma van een privéconcert van haar idool? Wil je je vader verrassen met een sportief avontuur? Of wil je je beste vriend bedanken door die ene hartstochtelijke droom te laten uitkomen? Zijn er cliënten die iemand kennen met een droom en verdient diegene het om in het zonnetje te worden gezet? Mail dit met je contactgegevens naar: johnny@talpa.tv. Het is belangrijk dat diegene van wie de droom is, van niets weet!

Heel wat samen te beleven!

Vrijdag 16 november was het tijd voor de Belevingsdag. Zo’n honderdvijftig cliënten, familie, begeleiders en vrijwilligers waren in Groningen van de partij. De middag werd geopend door manager Jan Schotsman die met een Ajaxshirt de opening verrichtte. Zijn shirt zorgde zowel voor gejuich als voor boe-geroep. Vervolgens interviewden dagvoorzitters Bart Hol en Hanneke Vochteloo gastspreker Foppe de Haan. Foppe vertelde over waarom sporten en bewegen goed voor je is. Allerlei anekdotes uit de sportwereld kwamen voorbij en Foppe vroeg aan de cliënten in de zaal welke sport zij doen en wat zij leuk vinden aan sport. Vervolgens waren de rolstoeldansers aan de beurt. Zij gaven een prachtige danspresentatie. Hierna begonnen de workshops. Er waren vier workshops en een beleefmarkt met kraampjes, speciaal fietsparcours en een dj. De workshops gingen over gezond eten, lekker bewegen, massages en de zwemprestaties van Bart Hol bij de Special Olympics. Zanger Burdy sloot de dag muzikaal af.

Door beleving bewegen!

Tijdens de Belevingsdag heeft een aantal mensen kennis mogen maken met de LABYRINT FIETS. Fietsen door Groningen, Assen, Parijs, waterfietsen door Venetië of over de wadden in Nederland. Het kan allemaal! Door een aanpassing op een hometrainer die in verbinding staat met een computer kun je nu overal ter wereld een route fietsen. Met de blauwe en gele knop is het apparaat erg gebruiksvriendelijk. De route in Groningen was favoriet. Terwijl er gefietst werd, kwamen gesprekken op gang. Zou je ook deze fiets op locatie willen uitproberen? Neem dan contact op met Egbert.troost@dezijlen.nl.

'Go with the Vlo' super geslaagd!

Vrijdag 9 en zaterdag 10 november vond de voorstelling ‘Go with the Vlo’ plaats in Zuidhorn. Veertien acteurs van Hornerheem hebben sinds mei aan de voorstelling gewerkt onder leiding van Remcke Brouwer en Maaike van den Hoek. Het was een vrolijke voorstelling met muziek, dans en video. Beide voorstellingen waren uitverkocht en een groot succes. De voorstelling speelt zich af in het dorpje Vierheem. Drie dorpsbewoners die naast elkaar wonen delen een kattenluik. Drie Perzische katten gaan hierdoor naar binnen en naar buiten. Op straat maken de Perzen kennis met vier straatkatten. Pers Kattig en straatkat Kater worden verliefd op elkaar. Dat leidt tot een vlooienplaag in Vierheem. De burgemeester van het dorp moet het probleem oplossen.